سها

۲ مطلب در آذر ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

وسایل برقی در ساختمان تجهیزاتی هستند که برق را به نقاط مختلف ساختمان هدایت می کنند و یا روشنایی مورد نیاز محیط را تامین می کنند. این تجهیزات شامل سیم و کابل، کلید پریز، چراغ سقفی یکپارچه، انواع نورافکن LED و سایر تجهیزات مورد استفاده در قسمت های مختلف ساختمان می باشد.

دو ویژگی مهم در انتخاب لوازم خانگی برای ساختمان

باید مورد توجه قرار گیرد: اول برخورداری از رتبه استاندارد و دوم کیفیت مطلوب آنها و سهل انگاری در هر دو مورد موجب خسارات مالی و جانی شده است که بعضاً قابل جبران نیست.

در ادامه شما را با انواع دستگاه های برق ساختمانی آشنا می کنیم.

فروش عمده لوازم برق ساختمان تهران

مهم ترین قسمت برق ساختمان سیم کشی آن است چرا که رعایت اصول ایمنی در اجرای این قطعه منجر به انتقال صحیح برق به قسمت های مختلف ساختمان می شود. در واقع اولین قدم در ساخت سیستم برق، انتخاب سیم و کابل مناسب است.

 

برای خرید رله مکانیکی اینجا کلیک کنید

 

1. رشته:

سیم یک وسیله مسی یا آلومینیومی با روکش عایق پلاستیکی است و وظیفه آن انتقال برق از یک نقطه توزیع (معمولا یک متر) به محل دیگر است.

مفتول تقویت کننده: سیمی است که از یک رشته مس و دارای روکش عایق است و به دلیل خشکی و انعطاف کم در صنعت ساختمان کمتر استفاده می شود ولی عموماً در تابلوهای برق استفاده می شود.

سیم چند هسته ای: سیم چند هسته ای انعطاف پذیر است و دلیل آن این است که تعداد زیادی سیم مسی ریز به هم تابیده شده است و به همین دلیل در مقایسه با سیم رشته دار انعطاف پذیری بالایی دارد. به همین دلیل بیشتر در سیم کشی ساختمان استفاده می شود.

سیم نیمه عایق: تعداد رشته های این سیم ها کمتر از سیم عایق است و به همین دلیل انعطاف پذیری آن کمتر از سیم عایق است.

سیم رشته ای: این محصول از دو سیم به هم چسبیده ساخته شده است، اما بر خلاف کابل، پوشش دیگری بر روی آن قرار نمی گیرد و برق کاران عمدتا از این سیم برای پوشش سیم کشی استفاده می کنند.

انواع سیم بر اساس نوع کاربرد:

سیم های برق: این سیم ها توپر بوده و در قطرهای مختلف وجود دارند، داخل دیوار قرار می گیرند و برق ساختمان را به صورت مو به مو یا با استفاده از لوله های برق تامین می کنند.

سیم های تلفن: این سیم ها به صورت 2 و 4 رشته ای ساخته می شوند و بسیار نازک هستند

کابل در واقع از چند سیم به هم متصل شده تشکیل شده است که در یک غلاف آلومینیومی یا مسی عایق بندی شده قرار می گیرند.

کابل از دو قسمت اصلی هادی و عایق تشکیل شده است که برای انتقال جریان الکتریکی، سیگنال و نور استفاده می شود. کابل ها بر اساس سطح ولتاژ، عملکرد، شکل هادی و سیم های آن به انواع مختلفی تقسیم می شوند.

انواع کابل ها بسته به نوع عملکرد یا انتقال:

کابل ها به طور کلی از نظر کاربردهای انتقال به دو گروه زیر تقسیم می شوند:

انتقال برق: این کابل ها در مدل های فشار ضعیف، متوسط، پرفشار و فوق قوی تولید می شوند و نوع فشار ضعیف آن برای مصارفی مانند سیم کشی خانه سازی استفاده می شود. مدل های دیگر در بخش صنعتی استفاده می شود.

انتقال سیگنال و نور: از این کابل ها برای انتقال سیگنال از کابل های مخابراتی، شبکه و کواکسیال استفاده می شود.

3. سوئیچ دوشاخه:

بعد از سیم کشی ساختمان نوبت به اتصال آنها به لوازم و تجهیزات می رسد تا بتوان از وسایل برقی استفاده کرد. هنگام انتخاب کلید و پریز باید به فاکتورهایی مانند رنگ رویه، جنس بدنه، قدرت، آمپر و ظرفیت ضدآب آنها توجه شود.

انواع کلید برق:

کلیدهای ساختمانی عمدتاً در طرح های تک طبقه، دو طبقه، پلاگین، دکمه ای و کلیدهای روشن تولید می شوند. نمونه های دیگری از این محصولات مانند کلید ضامن، دیمر، زنجیر و غیره وجود دارد که در صنعت ساخت و ساز کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدهای برق معمولاً به صورت توکار نصب می شوند، اما مدل های روکار این محصولات دارای قاب هستند و برای مکان هایی که سیم کشی داخلی (توکار) ندارند استفاده می شود.

 

انواع سوکت:

پریز برق معمولی: این پریزها پر مصرف ترین محصولات گروه خود هستند.

پریز برق زمینی (ارتودی): این پریزها نسبت به مدل های غیر زمینی ایمن تر هستند، اما کمی گران تر هستند.

PlugUPS (ups) یا پریز اضطراری: این پریزها معمولا رنگی (قرمز) هستند و به سیستم برق پشتیبان متصل می شوند تا در زمان قطع برق بتوان از آنها استفاده کرد. آنها معمولاً برای مقاصد مسکونی استفاده نمی شوند، اما در بانک ها و ادارات استفاده می شوند.

سوکت تلفن: این پریزها دارای یک شیار برای وصل کردن پریز تلفن هستند.

سوکت آنتن: دارای یک شیار برای اتصال سوکت آنتن می باشد.

سوکت شبکه: برای اتصال سوکت کابل شبکه استفاده می شود و عموماً مصارف غیر خانگی دارد.

4. نورپردازی:

هر ساختمان به لوازم و تجهیزات (بسته به محیط) نیاز دارد تا هنگام تاریک شدن هوا، روشنایی لازم را برای ساکنان فراهم کنید. نکات مهمی که در انتخاب چراغ روشنایی باید در نظر گرفت:

از نظر نوع نصب: مدل های توکار معمولا در داخل سقف های کاذب قرار می گیرند و جلوه زیباتری ایجاد می کنند. برای نصب این محصولات اطلاع از عمق برش محل آن بسیار مهم است. مدل های سطحی در بیشتر فضاها جا می شوند، اما کمی حجیم هستند. همچنین چراغ تعزیه که در زمین نصب می شود.

 

از نظر ظاهری: این محصولات نورپردازی در طرح های حبابی، خطی، دایره ای، مربعی و مستطیلی با توجه به نیاز مصرف کننده تولید می شوند.

 

در سطح رنگ نور: این مطلب با توجه به محل استفاده و البته سلیقه افراد انتخاب شده است. رنگ سفید برای فضاهایی مانند آشپزخانه، توالت، حمام، پارکینگ و ادارات مناسب است. رنگ آفتابی به دلیل لطافتی که دارد برای نورپردازی مکان هایی مانند اتاق نشیمن، پذیرایی و اتاق خواب مناسب است.

  • فرامرز سلیمانی
  • ۰
  • ۰

نمایشگرها و کنترلرها  رطوبت دما برای اندازه گیری و کنترل رطوبت و دما استفاده می شوند. این دستگاه ها دارای دو قسمت سنسور و نمایشگر هستند که توسط یک کابل 4 سیم به هم متصل می شوند. بخش سنسور رطوبت و دما را اندازه گیری کرده و از طریق پورت سریال RS 485 به قسمت نمایشگر ارسال می کند. نمایشگر علاوه بر نمایش رطوبت و دما، عملیات کنترلی را انجام می دهد که شامل کنترل دو رله می باشد. انواع محصولات از نظر ارائه:

 

الف- سنسور:

 

1 – TM-1205A بدون غلاف

 

2 – TM-1205AS با غلاف

 

3 - غلاف ضد آب TM-1204

 

ب- نمایشگر:

 

1 – TD-1206 با یک ردیف صفحه نمایش

 

2 – TD-1208 و TD-1209 با دو ردیف صفحه نمایش

 

برنامه های کاربردی:

* اتوماسیون صنعتی

* اتوماسیون خانگی

* طیور

* صنایع غذایی

* انبارها

* و...

 

برای خرید انواع اتوماسیون صنعتی با قیمت مناسب میوانید به سایت سگال نیرو مراجعه کنید. روی لینک کلیک کنید

https://www.segalniro.com/category/3/HMI

 

کنترل کننده دما چیست؟

کنترل کننده دما وسیله ای است که برای حفظ دمای مورد نظر در یک مقدار مشخص عمل می کند. ساده ترین مثال از یک کنترل کننده دما، ترموستات رایجی است که در خانه ها یافت می شود. به عنوان مثال، آبگرمکن از ترموستات برای کنترل دمای آب و نگه داشتن آن در دمای مشخصی استفاده می کند. در کوره ها نیز از کنترل کننده های دما استفاده می شود. هنگامی که درجه حرارت برای فر تنظیم می شود، یک کنترل کننده دمای واقعی، فضای داخلی اجاق را کنترل می کند. اگر از دمای تنظیم شده پایین بیاید، سیگنالی برای فعال کردن گرمایش ارسال می کند تا دما را به نقطه تنظیم بازگرداند. از ترموستات ها در یخچال نیز استفاده می شود. بنابراین اگر دما خیلی زیاد شود، یک کنترل کننده دما را پایین می آورد.

 

چرا به یک کنترل کننده دما نیاز داریم؟

در هر شرایطی که دما باید ثابت بماند، یک کنترل کننده دما ضروری است. این می تواند در شرایطی اتفاق بیفتد که یک جسم نیاز به گرم کردن، خنک شدن یا هر دو داشته باشد و در دمای مورد نظر (نقطه تنظیم) بدون تغییر محیط اطراف باقی بماند. دو نوع اصلی کنترل دما وجود دارد. کنترل حلقه باز و حلقه بسته. حلقه باز ابتدایی ترین شکل است و بدون توجه به دمای خروجی واقعی از گرمایش/خنک کردن مداوم استفاده می کند. این سیستم مشابه سیستم گرمایش داخلی خودرو است. در هوای سرد، ممکن است لازم باشد بخاری را تا 75 درجه گرم کنید. با این حال، در هوای گرم، تنظیمات داخلی، فضای داخلی خودرو را تا 75 درجه گرم می کند.

 

کنترل کننده دما چیست؟

 

کنترل حلقه بسته بسیار پیچیده تر از کنترل حلقه باز است. در یک برنامه حلقه بسته، دمای خروجی به طور مداوم اندازه گیری و تنظیم می شود تا خروجی ثابت در دمای مورد نظر حفظ شود. کنترل حلقه بسته همیشه از سیگنال خروجی آگاه است و آن را به فرآیند کنترل باز می گرداند. کنترل حلقه بسته مشابه خودرویی است که دارای تهویه مطبوع داخلی است. اگر دمای خودرو را روی 75 درجه تنظیم کنید، تهویه مطبوع به طور خودکار گرمایش (در روزهای سرد) یا سرمایش (در روزهای گرم) را در صورت نیاز تنظیم می کند تا دمای مورد نظر 75 درجه حفظ شود.

 

 

کنترل کننده دما چگونه کار می کند؟

همه کنترلرها، از ابتدایی ترین تا پیچیده ترین، تقریباً یکسان کار می کنند. کنترل کننده های دما متغیرها یا پارامترهای خاصی را با مقدار تنظیم شده کنترل می کنند. دو متغیر مورد نیاز کنترلر وجود دارد. سیگنال ورودی واقعی و نقطه تنظیم مورد نظر. سیگنال ورودی نیز مقدار فرآیند نامیده می شود. سپس این مقدار ورودی یا فرآیند با نقطه تنظیم مقایسه می شود. اگر مقدار واقعی با نقطه تنظیم مطابقت نداشته باشد، کنترل کننده سیگنال خروجی را بر اساس تفاوت بین نقطه تنظیم و مقدار فرآیند و اگر مقدار فرآیند به نقطه تنظیم نزدیک شود یا از آن دور شود، تغییر می دهد. سفارش. این سیگنال خروجی سپس نوعی پاسخ را برای تصحیح مقدار واقعی برای مطابقت با نقطه تنظیم آغاز می کند.

 

دستور ON/OFF یکی از ساده ترین دستورات برای پیاده سازی است. با تنظیم نوار باقیمانده کار می کند. به عنوان مثال، یک کنترل کننده دما را می توان برای کنترل دمای داخل اتاق تنظیم کرد. اگر نقطه تنظیم 68 درجه باشد و دمای واقعی به 67 درجه کاهش یابد، یک سیگنال خطا نشان دهنده اختلاف -1 درجه است. سپس کنترل کننده سیگنالی را برای افزایش گرمای اعمال شده ارسال می کند تا دما را به نقطه تنظیم 68 درجه برساند. وقتی دما به 68 درجه رسید بخاری خاموش می شود. برای دمای بین 68 تا 67 درجه، کنترل کننده دخالت نمی کند و گرمایش خاموش می ماند. با این حال، هنگامی که دما به 67 درجه می رسد، گرمایش دوباره شروع می شود.

 

برخلاف کنترل ON/OFF، کنترل PID مقدار دقیق خروجی مورد نیاز برای حفظ دمای مورد نظر را تعیین می کند. توان خروجی می تواند 0-100٪ باشد. هنگامی که از نوع خروجی آنالوگ استفاده می شود، دیمر خروجی متناسب با مقدار توان خروجی است. با این حال، اگر خروجی یک نوع خروجی باینری باشد مانند رله، درایور SSR یا تریاک، خروجی باید متناسب باشد تا به نمایش آنالوگ برسد.

یک سیستم متناسب با زمان از زمان چرخه برای مقیاس کردن مقدار خروجی استفاده می کند. اگر زمان چرخه روی 8 ثانیه تنظیم شود، سیستمی که به 50 درصد برق نیاز دارد، 4 ثانیه روشن و 4 ثانیه خاموش خواهد بود. تا زمانی که مقدار توان تغییر نکند، مقادیر زمانی تغییر نمی کند.

زمان چرخه کوتاه تر مطلوب است زیرا کنترل کننده می تواند سریعتر واکنش نشان دهد و وضعیت خروجی را به تغییرات داده شده در فرآیند تغییر دهد.

 

انواع کنترل کننده دما

کنترل کننده های دما در سبک های مختلف با طیف وسیعی از ویژگی ها و قابلیت ها در دسترس هستند. همچنین راه های زیادی برای دسته بندی کنترلرها بر اساس قابلیت های عملکردی آنها وجود دارد. به طور کلی، کنترل کننده دما یا تک حلقه یا چند حلقه است. کنترلرهای تک حلقه دارای یک ورودی و یک یا چند خروجی برای کنترل سیستم گرمایش هستند.از سوی دیگر، کنترلرهای چند حلقه ای دارای ورودی و خروجی های متعدد هستند و قادر به کنترل چندین حلقه در یک فرآیند واحد هستند. حلقه های کنترل بیشتر امکان کنترل بهتر عملکردهای سیستم فرآیند را فراهم می کند

  • فرامرز سلیمانی